Въвежда се забрана за каране на електрически превозни средства в

...
 Въвежда се забрана за каране на електрически превозни средства в
Коментари Харесай

Забраняват тротинетките в центъра на Русе

 

Въвежда се възбрана за каране на електрически транспортни средства в пешеходната зона в централната градска част на Русе. 

Вече са сложени и съответните знаци, н нарушителите ще бъде налагана санкция до 50 лева. 

Причина за рестриктивните мерки е огромният брой недоволства за каране с висока скорост, както и забележителния към този момент брой произшествия с сходни транспортни средства, предава Tvn.bg.

Водачите на самостоятелни електрически транспортни средства би трябвало да се движат по построената велосипедна инфраструктура, а при липса на такава – допустимо най-близо до дясната граница на платното за движение; да карат с включени светлини вечер; да се движат с изправна спирачна система и да употребяват каска, в случай че са под 18 години.  

Забранено е да се движат по пътища и улици, на които оптимално позволената скорост за придвижване е над 50 км/ч., както и  да се движат в зони, обозначени с пътен знак В9 – „ Забранено е влизането на колела “. Водачите на тротинетки  не трябва да развиват скорост, по-висока от 25 км/ч. Минималната възраст на лидера за ръководство на самостоятелно електрическо транспортно средство е  шестнадесет години – по велосипедна инфраструктура и по пътища и улици с оптимално позволена скорост до 50 км/ч. и  четиринадесет години – единствено по велосипедни алеи.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР